CURIOZITĂȚI ȘI INFORMAȚII DESPRE MIERE

curiozitati si informatii despre miere honeycolonia.com

mierea de albine Mierea este singurul aliment care conține toate substanțele necesare vieții: еnzimе, vіtаmіne, mіnеrаle, apă și este singurul aliment care conține „ріnосеmbrіn”, un аntіохіdаnt аѕосіаt cu îmbunătățirea funcționarii creierului.

Conținutul de microelemente al mierii este asemănător cu cel al sângelui uman: enzime, flavoane, flavonoide, vitaminele B1, B2, B6, B12, compuși aromatici, fitohormoni, acizi organici: lactic, citric, malic, oxalic, dextrină și compuși ai azotului însumând 435 de substanțe. Aceste proprietăți asigură mierii un loc aparte în reglarea funcțiilor organismului uman.

În raport cu substanțele colorate care se găsesc în nectar și care sunt pigmenți vegetali – caroten, clorofilă, xantofilă – culoarea mierii diferă de la incolor până la neagră. Există o varietate destul de mare de miere și fiecare aromă și culoare vor depinde de sursa nectarului pe care l-au adunat albinele. Mierile populare includ miere de flori sălbatice, hrișcă și trifoi. Există chiar si miere de eucalipt, care oferă o ușoară aromă de mentol.

Culorile mierii sunt clasificate prin numere, cel mai mare număr indicând culoarea cea mai închisă. Mierea este apreciată și de granulare, care este timpul necesar mierii pentru cristalizare sau granulare. Mierea crudă nefiltrată se va cristaliza mai repede decât cea filtrată. Mierea cristalizata poate fi din nou lichidă cu o baie de apă fierbinte.

Cristalizarea mierii este un proces natural și este un atribut al mierii naturale pure. Potrivit datelor ACA, în ultimii 2-3 ani, consumul de miere a înregistrat o creştere de 15%, până la 550g/locuitor/an. datele statistice arată că românii consumă de 3-4 ori mai puţină miere comparativ cu cele două kilograme consumate în Germania sau 1,5 kilograme în Olanda şi Belgia. Din păcate, tot din cifrele statistice, se vede că românii consumă în fiecare zi 70 de grame de zahăr şi doar 3 grame de miere.

O colonie de albine va produce de până la trei ori mai multă miere decât are nevoie pentru a susține viața albinelor. Apicultorii trebuie să lase suficientă miere pentru ca stupul să treacă prin lunile de iarnă. O colonie tipică este formată din 30.000 până la 60.000 de albine.

Plantele cu flori au apărut pe Pământ în urmă cu aproape 130 de milioane de ani. Au mai fost necesare câteva milioane de ani pentru ca albinele să apara. Până în prezent, cel mai vechi fagure fosilizat datează de trei milioane de ani. Oamenii folosesc miere de mii de ani.

informatii miere

În Spania, un desen antic dintr-o peșteră arată un om care scoate mierea dintr-un stup, o pictură rupestra care datează de acum 15.000 de ani.

Deși este adevărat ca cea mai mare cantitate de miere este produsă de albinele lucrătoare, există un tip de viespe care produce și miere. Viespea mexicană produce cantități mari de miere, dar o parte din producția lor de miere poate fi otrăvitoare datorită florilor din care colectează polenul.

În secolul al XI-lea, germanii dețineau mierea ca o marfă de mare valoare, incat domnii Germaniei obișnuiau să-i oblige pe țărani să le plătească cu miere. Mierea era foarte căutată, deoarece era ingredientul perfect pentru îndulcirea berii.

Descoperiți beneficiile mierii Colonia pătrunzând în lumea produselor noastre.

error: Content is protected !!