Mierea Polifloră

miere poliflora honeycolonia.com

Mierea polifloră este un tip de miere obținută din nectarul de flori și polenul mai multor specii de plante care înfloresc aproximativ în aceeași perioadă a anului. Este un tip destul de comun de miere, dar unic, cu gust și culoare variabile. Unii oameni consideră că este o opțiune cu un gust mult mai bun decât soiurile monoflorale, deoarece conține nectar și polen de la mai multe specii de plante cu flori, reunindu-și caracteristicile aromelor într-un profil aromatic autentic.

Mai important, mierea polifloră este considerată a fi superioară tipurilor monoflorale, în primul rând deoarece reunește proprietăți variate și efecte medicinale pentru ceea ce se crede că este o acțiune terapeutică mai puternică. Mierea polifloră se obține aproximativ la fel ca soiurile monoflorale, adică albinele adună nectarul de flori și polenul și îl procesează folosind enzime digestive pentru a produce miere. Și pentru a face mieri poliflore unice și de bun gust, albinele au acces la diferite tipuri de flori înflorite în același timp. De exemplu, la începutul și mijlocul primăverii într-o regiune temperată, pot colecta nectar din flori de măr, flori de cireș, flori de gutui, flori de pere, dar și păpădie, unele specii de ranuncule sau alte flori sălbatice prezente în livadă, pășune, grădină sau câmp unde se află albinele.

Apicultorii își mișcă în general stupii de albine cu intenția de a produce un anumit tip de miere cu un anumit profil aromat și aspect. Mierea, în general, împărtășește proprietăți similare, dar fiecare nectar din compoziția sa aduce cu sine elemente cu o acțiune terapeutică unică, caracteristică plantei de origine, făcând din mierea polifloră o opțiune delicioasă și, uneori, mai sănătoasă decât soiurile monoflorale.

Mierea polifloră – proprietăți, beneficii și utilizări

Tonică si hrănitoare. Mierea polifloră este considerată a avea un profil nutrițional mai variat decât anumite mieri monoflorale, pur și simplu datorită varietății tipurilor de nectar din compoziția sa, care este mai probabil să ofere o gamă mai largă de nutrienți și alte elemente biologic active. Mierile poliflorale sunt o sursă de mai mulți nutrienți esențiali precum vitaminele B și vitamina C, potasiu, calciu, fier, fosfor, dar și alte elemente cu valoare nutritivă precum particule de polen, enzime, aminoacizi etc. Mierea brută, neprelucrată și neîncălzită este bună pentru niveluri scăzute de zahăr din sânge, niveluri scăzute de energie și oboseală.

Proprietăți puternice de stimulare a imunității. Bogată în diferite tipuri de polen, mierea polifloră prezintă activitate imuno-modulantă, mai exact stimulează sistemul imunitar să răspundă mai bine la infecții și boli. Polenul face acest lucru prin creșterea conținutului de vitamina C în organele sistemului imunitar care produc celule albe din sânge, prin reducerea inflamației și exercitarea proprietăților antioxidante și antibiotice. Cu toate acestea, alți antioxidanți și elementele antibacteriene din mierea polifloră contribuie, de asemenea, la un sistem imunitar mai puternic și la o sănătate mai bună.Dar polenul plantelor este, de asemenea, o sursă de reacții alergice. Dacă aveți mai multe alergii la polen, evitați mierea polifloră pentru că nu știți niciodată cu adevărat ce tipuri de polen conțin. În schimb, se recomandă consumarea mierii poliflore locale înaintea sezonului de alergii pentru tratamentul acestora. Dacă sunteți alergic la albine, atunci este recomandat să evitați orice produc ele (miere, propolis, lăptișor de matcă etc).

mierea poliflora

Vindecarea rănilor și alte beneficii pentru piele. Elementele antibacteriene din mierea polifloră (peroxidul de hidrogen antiseptic) și caracteristicile (pH acid, conținut scăzut de umiditate, zaharuri naturale) îi conferă beneficii de vindecare a rănilor. Folosirea acesteia ca mască de față naturală poate ajuta la reducerea acneei, la hrănirea pielii și la conferirea unei străluciri naturale.

Bună pentru răceli, gripă și alte infecții respiratorii. Mierea, în general, are proprietăți naturale antibacteriene, antiseptice și chiar antibiotice, ajutând la inhibarea creșterii bacteriilor și la reducerea numărului de bacterii. Combinat cu efectul său tonic, întăritor și proprietățile de stimulare a imunității, acesta se poate dovedi un mare aliat pentru tratamentul infecțiilor tractului respirator, cum ar fi răceala obișnuită, gripa, sinuzita, bronșita etc.

Remediu natural pentru tuse și dureri în gât. Consumul de miere crudă ajută la formarea unei bariere de protecție peste căptușeala gâtului, prevenind inflamația suplimentară și reducând iritarea existentă. Acest lucru ajută la calmarea durerii gâtului și calmează tusea. Cu toate acestea, pentru a-și produce beneficiile, mierea trebuie să fie crudă, neprelucrată și neîncălzită. Aceasta înseamnă că, dacă adăugăm la ceai, ar trebui mai întâi să lăsăm ceaiul să se răcească la temperatura camerei, deoarece căldura distruge proprietățile benefice ale mierii în general.

Bună pentru gastrită și stomac deranjat. Consumul de miere crudă, inclusiv polifloră, se spune că ajută la calmarea supărărilor stomacului și la ameliorarea iritației mucoasei stomacului, contribuind potențial la îmbunătățirea gastritei. Zaharurile naturale din mierea polifloră au proprietăți prebiotice ușoare, contribuind la îmbunătățirea timpului de tranzit și la reglarea digestiei. Consumul de miere polifloră este, de asemenea, bun pentru constipație și, într-adevăr, unii oameni declară că au unul sau mai multe episoade diareice dacă mănâncă prea mult, dovadă că stimulează tranzitul.

Mai bogată în antioxidanți. În general, cu cât culoarea este mai închisă, cu atât mai mult pigment conține mierea și mulți pigmenți naturali exercită, de asemenea, efecte antioxidante. S-a constatat că soiurile poliflore au o acțiune antioxidantă mai puternică decât mierile monoflorale de culoare deschisă, dar nu neapărat cele mai puternice.

Descoperiți varietatea produselor noastre Colonia pentru mierea polifloră crudă și mierea polifloră crudă BIO.

error: Content is protected !!