Mierea de Tei

miere de tei honeycolonia.com

Mitologia greacă i-a determinat pe mulți să numeasca teiul „copacul vieții” și există povești care descriu sătenii dansând în jurul unui tei ca o formă de sărbătoare. În timpurile moderne, acesta este un copac care umbreste străzile multor comunități din întreaga lume.

Mierea obținută din nectarul acestor copaci este apreciată pentru gustul și aroma sa unice și, deoarece o recoltă anuală nu poate fi garantată, mierea de tei este și mai valoroasă.

Arborele de tei a fost descris ca regina plantelor de miere, iar mierea de tei este unul dintre cele mai bune soiuri pe care le puteți cumpăra.

În condițiile potrivite, teiul este un arbore de miere extrem de productiv. Florile unui singur copac pot produce până la 18 de kilograme de nectar de miere de înaltă calitate, albinele fiind capabile să adune aproape 30g de nectar de la fiecare floare.

Mierea de tei crudă oferă mult mai multe vitamine și minerale decât majoritatea celorlalte soiuri de miere. Este bogată în vitamina B, vitamina C, biotină și niacină, iar distribuția sa de minerale precum zinc, calciu, potasiu și magneziu este aproape identică cu distribuția acestor minerale în corpul uman, făcându-le ușor absorbabil după ce a fost consumat.

În ciuda dulcetii și a conținutului ridicat de glucoză, mierea de tei conține aproximativ aceleași cantități de carbohidrați și calorii ca și alte tipuri de miere: 17 carbohidrați neti (aproape toți din zahăr) și 68 de calorii. Asta înseamnă că, în ciuda celorlalte beneficii nutriționale și beneficii pentru sănătate, este un aliment cel mai bine savurat cu moderare.

Cum folosești mierea de tei? Aproape orice mod vă puteți imagina. Dulceața sa îl face un ingredient ideal în coacere și gătit, perfect pentru a stropi peste pâine, alimente pentru micul dejun sau brânză, consumat cu iaurt, înghețată sau șerbert, sau ca îndulcitori în ceai sau cafea. Asigurați-vă că folosiți mai puțină miere decât ați fi pus în mod normal într-o rețetă sau în ceai; sugestia obișnuită este să folosiți ¾ ceașcă de miere pentru a înlocui o ceașcă de zahăr, dar este posibil să aveți nevoie de chiar mai puțină miere de tei pentru a obține aceeași dulceață.

Mierea de tei – Beneficii pentru sănătate

O sursă indispensabilă de nutrienți, vitamine și minerale, mierea de tei este utilizată pe scară largă în tratamentul durerii în gât, rinitei și laringitei; amestecat cu lămâie, poate fi folosit pentru a depăși răcelile.

De-a lungul istoriei, frunzele teiului au fost folosite ca diaforetic, determinând un pacient cu răceală sau febră să-l „transpire”. Mierea făcută din nectarul copacului poate fi amestecată cu ceai sau lămâie și utilizată în același mod, ca tratament mai blând pentru răceli și gripă, precum și pentru durerile de gât.

Datorită proprietăților naturale antiseptice și antibacteriene ale mierii crude, același tratament este adesea utilizat pentru bronșită și rinită, probleme care implică tractul gastro-intestinal, cum ar fi colita și gastrita, și când este necesar un diuretic.

Parfumul neobișnuit de persistent al mierii de tei, gustul său blând și fermecător nu a putut fi trecut cu vederea de cosmetologii profesioniști. Drept urmare, recomandă diverse rețete de măști, împachetări și unguente care contribuie la menținerea pielii tinere și a elasticității.

Vitaminele și aminoacizii înmoaie pielea, îmbunătățesc circulația și stimulează metabolismul lipidelor. Datorită conținutului de vitamine B, C și E mierea de tei cruda ajută la refacerea întineririi celulare. Frumusețea depinde de starea de spirit și de starea sufletească, astfel încât mierea este foarte utilă, deoarece întărește starea psihologică, reduce depresia, îmbunătățește starea de spirit și starea generală de sănătate.

Mierea de tei are, de asemenea, unele proprietăți sedative, deci poate ajuta la insomnie sau stres.

Veți observa că am specificat „miere de tei crudă” și asta pentru un motiv foarte bun. Beneficiile pentru sănătate și cele nutriționale pe care le-am menționat sunt experimentate numai atunci când consumăm miere de tei cruda, deoarece pasteurizarea și ultra-filtrarea elimină propolisul (adezivul secretat de albinele de miere) și polenul responsabil pentru beneficiile sale.

Mierea de orice tip prelucrată puternic pierde cea mai mare parte a „lucrurilor bune” care o fac să fie un aliment sănătos; mierea crudă și naturală este întotdeauna o alternativă mai bună.

Descoperiți varietatea produselor noastre Colonia pentru mierea de tei crudă și mierea de tei crudă BIO.

error: Content is protected !!